02 mei 2011

Op vakantie met de caravan


Kamperen met de caravan wordt nog door vele duizenden Nederlanders gedaan, niet iedereen heeft altijd een eigen caravan maar deze wordt vaak ook ter plaatse gehuurd. Kamerperen is eigenlijk een aparte bezigheid. Iemand onderneemt een avontuurlijke reis en gaat terug naar het primitieve, terwijl alle luxe zich wel om je heen bevind. Daarnaast biedt een caravan wel veel meer privacy dan een opgezet tentje. Of je nu houd van kamperen of niet, er zijn steeds meer mensen die er jaar in jaar uit met de caravan op uit trekken.

Vaak heeft kamperen te maken met een gevoel van nostalgie. Veel mensen gingen vroeger ook kamperen en hebben hier als kind mooie herinneringen aan, dit willen ze dan hun eigen kinderen niet ontnemen. Men wil het simpele genot in het leven her ontdekken en in alle rust genieten van de omgeving en natuur. In Frankrijk noemen ze een camping zelfs een openluchthotel.  Alle luxe tegenwoordig kunt vinden op een caravan is eigenlijk hetzelfde als je kunt vinden bij een hotel, verschil is dat je niet een hotelkamer hebt maar een caravan met vaak een plekje buiten waar je kunt zitten en in de zon kunt genieten. Vaak zijn er waterglijbanen, pizzeria’s, sportvoorzieningen en nog veel meer te vinden. Op deze manier wordt kamperen aantrekkelijk gemaakt voor mensen die houden van veel comfort en weinig gedoe.

Voor je er met je caravan op uit trekt zijn er bepaalde zaken die je nagecheckt dient te hebben. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er ten eerste voor dat je je rijbewijs voor een caravan hebt. Dit wordt vaak nog wel eens ‘vergeten’ waardoor je erg in de problemen kunt komen en ook de veiligheid  van anderen in het gevaar brengt. Het is niet verplicht maar wel verstandig een caravanverzekering af te sluiten.  Op deze manier kun je ontspannen en stressvrij op vakantie. Controleer het gewicht en de belading van de caravan voor je vertrekt, zorg dat hij niet scheef of te zwaar geladen is.  Een fijne caravanvakantie!