25 maart 2011

Vakantie naar Kos

Zoek je nog een leuk vakantie adres voor de zomer van 2011 dan is Kos misschien een leuke optie. Kos is onder de Nederlanders een populaire vakantiebestemming voor lekker ontspannende vakanties. Op dit Griekse eiland in de Middellandse zee zijn voldoende dingen te doen om een perfecte vakantie te hebben. Er zijn bijvoorbeeld veel bedrijven die fietsen en scooters verhuren waarmee je het eiland goed kunt verkennen en naar verschillende stranden of archeologische opgravingen kan rijden. Vanaf Kos is het heel makkelijk om naar Turkije te reizen, het is eigenlijk maar een paar kilometer. In Turkije zou je dan bijvoorbeeld een bezoek kunnen brengen aan Bodrum. Naast Turkije is het ook mogelijk andere Griekse eilanden zoals Rhodos en Nissyros vanaf Kos te gaan bezoeken. Nissyros is een vulkaaneiland en staat bekend als een erg mooi wandelgebied.
De grootste stad van Kos is Kos-stad waar vele discotheken, bars en restaurants te vinden zijn. De perfecte locatie aan het strand maakt het een perfecte plek voor menigeen toerist. Om de stad een beetje te leren kennen is het een leuk idee om eens een citytrip te maken met de minitrein.
Naast Kos-stad is er ook nog de badplaats Tigaki. Deze badplaats is  iets rustiger dan Kos-stad maar heeft wel vat barretjes en restaurants. Voor de mensen die een wat rustigere strandvakantie willen is dit de perfecte plek met een groot breed strand.
Vanaf Schiphol ben je binnen 4 uur op de internationale luchthaven op Kos.