24 mei 2011

Vakantie in eigen land populair


Ondanks het feit dat het weer wat beter gaat met onze economie willen veel Nederlanders deze zomervakantie lekker in eigen land doorbrengen. Ongeveer 38% van de Nederlanders blijft in het kikkerlandje is gebleken uit een  onderzoek van de website Vakantie.nl. Zij deden dit onderzoek onder 2914 bezoekers.
De populairste bestemmingen van dit jaar zijn het waddengebied en Zeeland. Ideaal in deze gebieden is natuurlijk de ligging aan de zee, dit is dan ook voor veel mensen die reden hier naar toe te trekken. Daarnaast vind een kwart van de ondervraagden dat Nederlands hen een boel moois te bieden heeft en dat ze dus niet perse naar het buitenland hoeven te gaan. Ongeveer 14% geeft aan dat vakantie in eigen land gewoonweg makkelijker is met de kinderen en 12% is niet anders gewend dan ieder jaar hier te blijven.
Van de mensen die buiten Nederland op vakantie gaan  vindt meer dan de helft het belangrijk dat ze verzekerd zijn van goed weer, daarom kiezen zij van het buitenland. Het Weer in Turkije is natuurlijk over het algemeen veel beter. Slechts 17% van de mensen die in Nederland op vakantie gaan zegt hun vakantieplannen om te gooien als de voorspellingen van het weer slecht zijn.
Degenen die in Nederland blijven geven aan vooral (65%) naar bungalow-en vakantieparken te willen gaan. 15% kiest voor een vakantie op de camping en 10% verblijft in een hotel. Opvallend is deze uitslag wel te noemen, vaak waren toch vooral de campings populair. Buiten de vakantieperiode geven  Nederlanders wel aan dat ze dol zijn op eigen land. Vooral in de meivakantie en herfstvakantie blijven ze graag thuis.