04 juli 2011

Voorkomen is beter dan genezen: de caravanverzekering!

Een caravanverzekering is niet verplicht, maar zolang je geen geldboom in de tuin hebt staan, is het erg verstandig om elke maand een klein bedrag over te maken naar de verzekering, zodat je bij noodgevallen of schade niet een bom duiten kwijt bent. Omdat voorkomen beter is dan genezen, geven we een paar tips om te voorkomen dat je caravan gestolen wordt of beschadigd raakt. Beveilig je caravan altijd goed! Zet hem in een bewaakte stalling en als dat niet kan, plaats hem dan niet op een verlaten plaats en gebruik altijd een wielklem. Let er op dat ramen en deuren goed gesloten zijn.
- Zorg ervoor dat de belading altijd goed geplaatst is! Een over beladen caravan is levensgevaarlijk, maar ook een verkeerd beladen caravan kan voor ongelukken zorgen. Plaats zware dingen zoveel mogelijk onderin en in het midden.
- Onderhoud. Als je de caravan (en de trekkende auto!) goed onderhoud, verklein je de kans op ongelukken. Controleer regelmatig de banden en de bandenspanning.
Mocht er ondanks alle goede voorbereidingen toch iets mis gaan, zorg er dan voor dat je altijd de papieren van je caravanverzekering binnen handbereik hebt, en weet wat er wel en niet gedekt wordt.