27 februari 2013

Vliegveld Düsseldorf


Het vliegveld van Düsseldorf is een erg belangrijk vliegveld voor Düsseldorf en omgeving. Per jaar worden er ongeveer 18 miljoen mensen vervoerd en 80.000 ton vracht verwerkt. De luchthaven is erg makkelijk te bereiken, deze bevindt zich namelijk direct aan de A44 en ook parkeren vliegveld Dusseldorf is ideaal.

Waarom vliegen vanaf Dusseldorf?

Vanuit Düsseldorf vliegen ongeveer 70 vliegtuigmaatschappijen en is totaal worden er zo’n 180 bestemmingen aangedaan welke over de hele wereld liggen. In een straal van 100 kilometer om de luchthaven van Düsseldorf heen wonen 18 miljoen mensen dus een dergelijke luchthaven van deze grootte is ook zeker gewenst in dit gebied. Toch is het vliegveld van Düsseldorf meer dan alleen een vliegveld. Er is hier namelijk ook een heel groot shopping-aanbod en een zeer goede werkplek en business-locatie.

Dusseldorf goedkoper

Wie uit Nederland komt doet er goed aan te vliegen vanuit Düsseldorf. In Duitsland ligt de luchthavenbelasting namelijk een stuk lager waardoor de vliegtickets een stuk goedkoper worden. Dit kan vooral erg veel geld schelen als je lange vluchten maakt naar bijvoorbeeld Afrika, Azië of de VS.