25 oktober 2010

Avontuurlijke duikvakanties

Bent u na een heerlijke vakantie afgelopen zomer al weer op zoek naar de vakantie 2011, maar wilt u eens wat anders dan voorheen? Misschien heeft u nog nooit gedoken en heeft u dat altijd al eens willen proberen. Misschien heeft u al jaren u duikbrevet en bent u op zoek naar een nieuwe spectaculaire duiksensatie. De meeste mensen die eenmaal één keer in hun leven gedoken hebben en kennis hebben kunnen maken met de betoverende onderwaterwereld zullen het vaak op zijn minst nog een keer doen.
Éen zo’n duiklocatie  waar men absoluut kan genieten van een overweldigende onderwaterwereld is op de Malediven. De Malediven liggen ten zuidwesten van Sri Lanka in de Indische Oceaan en bestaan uit meer dan 2000 kleine eilandjes waarvan er slechts 202 bewoond zijn. Enkele van deze eilanden zijn speciaal gericht op toerisme waar u verschillende hotels en restaurants kunt vinden. Tussen de verschillende idyllische tropische eilanden kunt u reizen met de traditionele vissersboten of zelfs helikopters of watervliegtuigen. De stranden zijn parelwit met palmbomen met een helblauwe zee waarin u allerlei soorten vissen, dieren en planten kunt tegenkomen.
Heeft u  nog nooit gedoken, dan zijn er vanuit uw hotel of via een duikschool genoeg mogelijkheden om een duikcursus te volgen. Als u al eerder heeft gedoken, zijn er genoeg mogelijkheden te vinden om te duiken in een van de vele verschillende riffen op de Malediven.  De eerste keer onder water zult u versteld staan van het feit dat u onder water lijkt te zweven tussen koraal in allerlei kleuren waar vissen in alle kleuren van de regenboog voorbij schieten. Laat u meeslepen door op uw gemak achter een grote waterschildpad aan te zwemmen en langs een muur van gekleurd koraal ineens in de diepe verte een Mantarog voorbij ziet zweven net als een zweefvliegtuig.
 Tijdens een duik op de Malediven kunt u o.a. schildpadden, barracuda’s, walvishaaien, stingray haaien, adelaarsroggen, mantaroggen, pufferfish, snappers, clownsvissen, murenen, eenhoorntjes, papegaaivissen, grote baarzen en vele andere verschillende vissen tegenkomen.