18 oktober 2010

Vakantie 2011: Japan Vakantie ?

Afgelopen zomer heeft u misschien een geweldige vakantie aan het strand gehad, maar u zit eraan te denken dat u dit jaar misschien wel eens een keer helemaal wat anders wilt. Misschien wilt u de vakantie 2011 een wat meer culturele vakantie, maar in een veilig en schoon land waar u zich niet druk hoeft te maken om hygiene en uw veiligheid op straat? Een vakantie naar Japan zou dan een perfecte bestemming kunnen zijn. Japan is namelijk een erg veilig, schoon en hygienisch land met een ontzettend vriendelijk en gastvrije bevolking. Daarnaast heeft Japan een eeuwenoude interessante geschiedenis waarvan sommige gebruiken en tradities nog steeds nageleefd worden. De welbekende thee ceremonies waarbij de vrouwen in traditionele kledij (de Kimono) bij een komen zijn veelvoorkomende gebruiken.
Japan bestaat uit wel meer dan 3000 eilanden, daarvan worden vooral 4 grote eilanden bewoond (Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu). Op het eiland Honshu bevinden zich eigenlijk alle grote steden van Japan. Voor reizigers is Japan een erg fijn land waar men zich erg op zijn gemak kan voelen, het openbaar vervoor bijvoorbeeld is erg goed geregeld en u kunt op vele plaatsen makkelijk komen met de trein. Japan is een erg vooruitstrevend land, dat met name op het gebied van technologie een van de koplopers is. Naast de grote steden vind u er landschappen met beboste heuvels, (besneeuwde) bergen en vulkanen daarnaast zijn er vele kleine rivieren en meren en kleine vruchtbare gebieden.
Het eten van het over de hele wereld populaire sushi is een must voor vele visliefhebbers. Vooral in de buurt van een van de grote vismarkten kunt u goedkoop genieten van de verste en lekkerste sushi.  Daarnaast zijn traditionele feestdagen en evenementen zoals sumo worstelen erg leuke maar vooral ook interessante belevenissen.