07 oktober 2010

Frankrijk wintersportbestemming

Frankrijk probeert komend winterseizoen de groei van het aantal Nederlandse wintersporters vast te houden om weer meer Nederlandse naar de Franse skigebieden te trekken. Frankrijk probeert dit door er voor te zorgen dat er naast het skieen meerdere activiteiten zijn, ook een betere dienstverlening, duurzaam toerisme en meer wellness-voorzieningen zouden het aantal Nederlaners op de pistes moeten laten groeien.
Er wordt geprobeerd om de Nederlandse wintersporters te trekken met grotere appartementen en vakantiehuizen en ook diensten zoals halfpension bij het appartement en skiles in het Nederlands worden gebruikt.
Het wellness-aanbod is een belangrijke activiteit buiten het skieen waar veel aandacht aan wordt besteed, daarnaast wordt er ook extra aandacht gegeven aan ecotoerisme, duurzaamheid en ook de culinaire specialiteiten van de Franse bergdorpen. Natuurlijk blijft de nadruk liggen op het skieen, maar alles daaromheen wordt steeds belangrijker. Alvorens Kristel Carfantan, PR en commuicatiemanager van Atout France.
Nederlanders zijn voor de Franse skigebieden na de Fransen zelf de grootste toeristenmarkt. Natuurlijk wil Frankrijk deze groep behouden en haalt daarom van alles uit de kast om dat te realiseren. Een online mediacampagne is een van deze middelen.  Grootschalig gebruik van internet en media heeft daarmee zo zijn voordelen, maar voor de skigebieden ook enkele nadelen. De afgelopen jaren wordt er steeds meer gekeken naar de weersvoorspellingen en aan de hand daarvan worden vele wintersport vakanties geboekt. Omdat men voor het skiien afhankelijk is van het weer, wordt er  ook steeds meer gebruik gemaakt van last-minute-aanbiedingen waarbij mensen pas op het allerlaatste moment gaan boeken als er genoeg sneeuw ligt.
Frankrijk heeft in winterseioen 2009-2010 een relatief goed jaar gehad. Ondanks dat het aantal Nederlanders dat op wintersport ging met een half procent daalde (71.000  skiers), was Frankrijk het enige wintersportland dat het aantal skiers zag steigen. Er wordt verwacht dat dat aantal de komende jaren alleen maar verder zal groeien.