15 april 2011

De streek Languedoc-Roussillon in Frankrijk


Languedoc-Roussillon beslaat een gebied welke loopt van de uitlopers van de Pyreneeën tot aan de monding van de Rhône. Speciaal voor het toerisme zijn er vlakke stranden en lagunes gecreëerd zodat de streek jaarlijks miljoenen vakantiegangers trekt. Tussen deze twee uiteinden ligt een droog gebied waar ongeveer de helft van alle Franse wijnen wordt gemaakt. 

Vroeger woonden in deze streek Troubadours en nog altijd hechten ze hier erg veel aan het hebben van een eigen identiteit. De taal die er gesproken werd was dan ook Occitaans, een verzamelnaam voor allerlei verschillende streektalen in de buurt van de streek  welke vroeger enkel  Languedoc heette.

Het gebied Roussillon-Languedoc is een waar paradijs voor watersporters en ideaal voor mensen die houden van strand, zon en zee.  De 220 kilometer zandstrand langs de middellandse zee zorgt er voor dat je je handdoek kunt neerleggen zonder dat je misschien iemand anders op het strand ziet. De enige onderbreking in deze strook zand is Sête met de berg Saint Clair. De stad Agde is hier op de vulkaan gebouwd. Voor wie naar deze streek op vakantie wilt gaan is Camping La Sirene zeker een aanrader.